50 gyermek családja kapott csomagot!

2014. december 29.

50 gyermek karácsonyát tettük egy picit szebbé

Karácsony előtt 50 csomagot osztottunk ki a Kapocs Ételbárban. A csomagok tartós élelmiszert, édességet, játékot és verses kötetet tartalmaztak. Az idén fontosnak tartottuk, hogy ne családonként, hanem gyermekenként juttassunk csomagot. Így biztosak lehettünk abban, hogy s család minden tagjának jut elegendő játékból, édességből és az ünnepi ebédből. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány egész évben folyamatosan támogatja a szegedi családokat, de erőforrásaink végesek, támogatóink nélkül mi is sokkal kevesebbek lennénk... Ezért is szeretnénk megköszönni a nagylelkű támogatását a SoSe Alapítványnak, a Szegedi Metro Áruháznak és az Ipontnak!
Egész éves munkánkat adója 1%-ának felajánlásával is segítheti!

Akik nélkül nem menne!

2014. december 29.

Köszönjük!

Köszönjük azoknak az önzetlen embereknek a segítségét, akik valamilyen formában segítették a gyermekszegénység elleni harcunkat a 2014-es évben!
Vannak akik anonim módon bankon, vagy paypalon keresztül rendszeresen, vagy alkalmanként segítik munkánkat, nekik csak itt tudunk köszönetet mondani!
Köszönjük azoknak a cégeknek a segítségét akik hittek bennünk és hittek a munkánk eredményességében!
Köszönjük azoknak az embereknek akik nap mint nap látogatják éttermeinket és adományukkal hozzájárulnak 50 gyermek térítésmentes étkeztetéséhez!
Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány munkája sokszor nem könnyű. De mindig amikor akadály gördül elénk, akkor legalább akkora erőt ad az, hogy hisznek bennünk, mint az, hogy szükség van ránk! Köszönjük!
Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy Kellemes Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánjunk!
undefined

330 adag ünnepi halászlé a rászorulóknak!

2014. december 15.

Karácsonykor is segít az alapítvány

Karácsonykor nagyon sok család nem tudja megteremteni a feltételeit, hogy halászlevet tehessenek az ünnepi asztalra. Ezen szeretnénk segíteni lehetőségeinkhez mérten.

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány December 24-én 13-14 óra között a Kapocs Ételbárban 6720 Szeged, Jókai utca 7-9. halászlé osztást tart szegedi rászoruló családoknak. Az alapítvány a meghívást több fórumon keresztül végezi.

Szeged Város Humán Közszolgáltatási Irodáján keresztül 50 főnek biztosítunk meghívót, a Szegedi Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő Központon keresztül 180 főt látunk vendégül.

A fennmaradó 100 adag halászléjegyet pedig a hozzánk kérvénnyel fordulók között osztjuk szét.
Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehetséges, egy rövid bemutatkozó levéllel.

Családonként maximum 5 jegyet lehet igényelni. Kizárást képez, ha már az előzőleg említett intézmények
valamelyikétől már kaptak jegyet. Abban az esetben ha interneten nem tudják eljuttatni a kérelmüket, akkor azt személyesen is leadhatják az étteremben. Kérem ügyeljenek, hogy telefonszám szerepeljen a kérelmen, mert az idő rövidsége miatt, kizárólag telefonon értesítjük a támogatásban részesülőket.
Köszönjük a SosSe Alapítvány támogatását!

Ha azonos
ulni tud céljainkkal, akkor kérem segítse munkánkat adója 1%-ának felajánlásával!

Köszönőlevél

2014. december 10.

Nem ezért csináljuk, de nagyon jól esik!

Ma kaptuk e-mailben a következő levelet. Nem szoktunk hasonló leveleket megosztani, de most úgy érezzük ebben az egy levélben minden benne van amiért dolgozunk!

"Kedves Alapítvány!

Örömmel értesítjük, hogy a hatóságok végre léptek egy kicsit, így a V..... család anyagi helyzete január elejétől nagy mértékben javulni fog, ma kapták meg a határozatot. Ezúton is köszönjük gyors és konkrét reagálásukat, nagy segítséget nyújtottak. Ezalatt nem csak az ebédre gondolok, hanem arra a lelki segítségre, amit egy ilyen helyzetben az ember kap a gyors reagálás miatt. Úgy éreztem, hogy senki nem figyel oda, senkit nem érdekelnek az éhező, bajba jutott gyerekek, mindenki csak az adomány begyűjtéséről beszél, és nagyon egyedül éreztem magam ebben a szituációban. Önök voltak az egyetlenek, akik reagáltak, a többi segélyszervezet vagy egyáltalán nem jelzett vissza, vagy csak most kezd reagálni, sőt
olyan is volt, aki kioktatott.

Isten áldja meg Önöket, a munkájukat, és adjon sok erőt és bölcsességet, hogy ebben a kemény harcban, amit vívnak a szegénység ellen, legyen minél több örömük és sikerélményük!!!

KARÁCSONY KÖZELEDTÉVEL AZ EGÉSZ CSOPORTNAK ÖRÖMTELI ÜNNEPET KÍVÁNOK!!!

Szeretettel: Aradi Márta"