Busójárás a Kapocs Ételbár előtt!

2014. január 31.

2014. február 8. 13.30

Busó járás a Kapocs Ételbár előtt!
2014 február 8.-án 13.30-as kezdéssel szegedre költözik a mohácsi busójárás!

A nagy hidegre való tekintettel korlátozott mennyiségben a helyszínre látogatókat forralt borral kínáljuk!
A busójárás a mohácsi sokackör és sokaci lányok támogatásával érkezik Szegedre.
A program ingyenes és nyílt. Mindenkit szeretettel várunk!

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.
A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival. tovább...


A nagylelkű felajánlást előre is köszöni az
Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány

Meghívó

2014. január 22.

Meghívó életviteli előadásokra

NEA-TF-13-SZ-0460 Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával megrendezésre kerülő életviteli előadásokra várunk minden kedves érdeklődőt! Az előadások után ízletes vacsora közben tudjuk megbeszélni az észrevételeket. A következő előadásokra lehet jelentkezni korlátozott számban.


2014 január 30. csütörtök 17 óra, Az előadás címe: Hogyan kerüljünk ki az adósságból? - Azaz: pénzügyek, egyszerűen, jobban. Előadó: Fekete Gábor

6724 Szeged, vértói út 3.
Mindannyian tudjuk, hogy gazdasági válság és a rossz hitelek kezdete óta sokan küzdenek. Mára, családok szegényedtek el, vagy kerültek bajba azért, mert nem kaptak sehol és senkitől sem a pénzügyeikben szaktanácsot. Mindemellett a pénzintézetek és az állam sem nyújtott megfelelő segítséget annak érdekében, hogy talpra tudjunk állni, pedig lehetséges!

Nagyon egyszerű és praktikus módszerek vannak arra, hogyan csökkentsük kiadásainkat, hogyan használjuk ki az állami támogatásokat, adókedvezményeket - viszont ezekről nem sokan tudnak.

Mi az előadás keretében ki fogunk térni arra, hogyan kerülhetünk ki az adósság, és a rossz hitelek csapdájából. Emellett, azoknak is készülünk megoldással, és segítséggel, akiknek nincsen adósságuk, viszont rendezni szeretnék pénzügyeiket.

Célunk az, hogy csökkentsük a kiadásokat, növeljük a bevételeket, és különböző tippeket, trükköket, és kiskapukat mutassunk meg azok számára, akik szeretnének tisztán látni a pénzügyeket illetően.

Támogató:

Az első számú támogatásunk, amiről keveset beszélünk.

2014. január 17.

Az egész évben folytatott gyermekétkeztetésünkről adott hírt az RTL Klub


500 fős szilveszteri lencseosztás

2014. január 17.

A Városkép Kft.-vel közös lencseosztást szerveztünk

Támogatóink!

2014. január 8.

Akiknek köszönetet kell mondanunk!

Kedves Olvasó!

Szeretnénk néhány szót azokról is ejteni akik névtelenül adományoznak Alapítványunknak.
Pár ember önzetlenül utal át különböző összegeket a bankszámlánkra, de ezt a bank titok miatt nem tudjuk megköszönni, ezért választottuk ezt a módját.

Tepfhenhart Norbert
Gazdag Erzsébet
Felméri Péter
Teremy Sándorné
SZBSZ Vendéglátó Kereskedelmi Kft.
Uniprofil Marketing

Köszönjük!