Átadta a TeleKamra Program első adományait az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány

2018. július 4.

Mint arról már korábban beszámoltunk újabb jótékonysági programot indított az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány. A naponta kiosztott több mint 50 adag ebéd mellett más módon is segítenénk a rászoruló fiatalokon és családjukon. Ezért minden hónapban mintegy 50 ezer forintot fordítanak majd arra, hogy három családhoz juttasson tartós élelmiszerekből álló csomag.

A TeleKamra Program első adományait már át is adtuk Szegeden. A programban először támogatáshoz jutó három család 2018. július 2-án vehette át az adományokat, így ők már hétvégén is tudnak élelmet biztosítani gyermekeiknek. A családok összesen hat fiatalt nevelnek.

A támogatásként átadott csomagokba olyan élelmiszerek kerültek, amelyeket hosszú időn keresztül, jól beosztva használhatnak fel a kedvezményezettek. Ők egy támogatási ciklusban két hónapra kapnak támogatást. A pakkokba került például liszt, rizs, tésztafélék, cukor, konzerv, valamint némi édesség. Bár utóbbiak nem létfontosságúak, de az Egy Ebéd Egy Esély szeretné megadni a gyerekeknek azt az örömet, amelyről a hétköznapokon a legtöbb esetben le kell mondaniuk. A csomagok összeállításakor az alapítvány igyekezett minél több olyan szponzorvállalkozást bevonni, akik kedvezményes áron biztosították az élelmiszereket, hogy a támogatási keretből minél nagyobb és színesebb tartalmú pakkot lehessen összeállítani.

A csomagokat a havonta több mint 1100 adag ingyen ebédet kiosztó alapítvány a szociális éttermek vendégeitől kapott adományokból, valamint a nemrégiben Kiss Attila hobbi ultrafutó által kilométer árverésen összegyűlt több mint 250 ezer forintból finanszírozza.

Alapítványunk továbbra is úgy látja, hogy van még mit tenni a gyermekétkeztetés területén. Az akcióval továbbra is a napjainkban tapasztalható gyermekéhezésre hívjuk fel a figyelmet. A probléma valósságát támasztja alá az UNICEF, az ENSZ Gyermek Gyorssegély Alapjának tavalyi felmérése is, melynek 41 fejlett országot vizsgáló kutatása alapján hazánk a gyermekéhezés és az étrend egészségessége szempontjából a 26. helyen áll. Ráadásul a 15 évnél fiatalabbak 11,8 százaléka olyan felnőttel él, aki nem képes biztosítani számára a megfelelő táplálkozást.