Az Ön adó 1%-a egy gyermek 2 heti ebédjére elegendő

2015. február 16.

Kérjük rendelkezzen a gyermekek javára

Kedves Támogatóink!

Itt az adóbevallások ideje és mi szeretnénk kérni, hogy az idén az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány javára ajánlják fel az adójuk 1 %-át. Az alapítvány havonta minimum 1200 adag ebédet ad ingyenesen szegény gyermekeknek. Ez nagyjából 600.000,- forint költséget jelent havi szinten. Mindent megteszünk, hogy ezt az összeget  elő tudjuk teremteni, de ez sokszor nem könnyű feladat és ezért sokszor kerül az alapítvány nehéz helyzetbe. Egy átlagos adó 1 %-ból közel 2 hétig lehet fedezni egy gyermek étkeztetését. Sok esetben azzal, hogy folyamatosan biztosítjuk a gyermekek étkezését, megmentjük a családot egy esetleges gyermekvédelmi eljárástól. Segítsünk közösen ezeknek a nehéz helyzetben élő családoknak! Segítségükkel bővíthetünk a támogatott gyermekek létszámán. Mert a  gyermekek semmiről sem tehetnek!

Terítéken az Élet

2015. február 12.

avagy meghívó egy jó beszélgetésre

Minden kedden társas beszélgetések 18 órától a Kapocs Extra étteremben az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány szervezésében

6720 Szeged, Kárász utca 9. (bent az Átriumban)


Mindenkit szeretettel várunk, aki úgy gondolja, hogy szeretne egy olyan közösséghez tartozni, ahol nincs egyedül, ahol vannak válaszok és ahol a megoldások születnek. Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek van helye nálunk.


Témáink sokszor stílusosan „húsbavágóak”. Többek között szólnak a :


  • Szeretetről

  • Magányról

  • Barátságról

  • A gondokról (akár magán, akár anyagi jellegű)

  • Megbecsülésről

  • És minden az életet érintő kérdésről


Az előadók és a közösség tagjai nyitottak a kérdéseidre és vannak is válaszaik.

A mai kor egyik nagy és csendes „gyilkosa” a magány.

Ez a közösség sosem hagy egyedül és mindig fordulhatsz a tagjaihoz bizalommal.


A beszélgetések jó hangulatban tea és kávé felszolgálása mellett zajlanak.

Minden hónap első keddjén pedig vacsora közben oldottan beszélgethetünk.


Az első lépés a tied, de utána ott az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány közössége!


Házigazda

Szepesi István


Ruhákkal segítettünk télvíz idején

2015. február 5.

700 kiló ruha a rászorulóknak

Szegedi Gyermekeken és hajléktalanokon segítettünk a Gyermekjóléti Szolgálat és a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Az általunk támogatott családokat egész évben segítjük étkezéssel, ruhával és más egyéb hasznos dologgal. Támogatóink folyamatos adománya tette lehetővé, hogy csak ezen az egy akción közel 800 kiló új és jó állapotú használt ruhát és cipőt tudjunk adományozni a két szervezetnek. Abban az esetben ha Ön is rendelkezik még jó állapotú ruhával, cipővel, osztható használati tárggyal, keressen bennünket és mi jó helyre juttatjuk. Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány szegény sorban élő gyermekeket karol fel és ment meg sokszor az éhezéstől. Segítse Ön is ezeket a gyermekeket adója 1%-ának felajánlásával adószámunk: 18279180-1-06!