Teaosztás az autómentes napon

2014. szeptember 23.

Több száz biciklist leptünk meg

Meglepetéssel készült az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány és  a Favorit Pékség szeptember 19-én, az autómentes napra. Teát és kakaós csigát osztottunk reggel a bicikliseknek a Dóm téren. A lassan három éves szegedi alapítvány már másodjára vett részt a „Bringázz a munkába” programon, hogy az éhező gyerekek támogatására hívja fel a figyelmet. Az eseményen több száz iskolába, munkahelyre igyekvő vett részt.

Fotó: SzegedCafé

50 gyermek lakjon jól- adománygyűjtés a METRO-ban

2014. szeptember 9.

Szegedi gyermekeknek gyűjt a METRO

Adománygyűjtést szervez a szegedi METRO áruház az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány részére szeptemberben. A vásárlók a kasszánál kérhető 100 forintos ebédjeggyel támogathatják a rászolruló gyermekek étkezését. 5 darab megvételével már egy gyerek napi ebédje fedezhető.

A szegedi Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány főbb profilja ugyanis a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésének biztosítása, nyáron napi 80 főt látunk el igyen a nagyáruházban lévő Kapocs Ételbárban. A METRO áruházban most 50 rászoruló étkezésére gyűjtenek. A 100 forintos támogatói jegyek melett, tartós élelmiszer-adományokat is várnak a kijáratnál elhelyezett gyűjtőpontnál.

A szegedi gyermekeket adójuk 1 százalékának felajánlásával is segíthetik!

undefined