620.000,- forint a szegedi Metro Áruháztól

2015. január 19.

Amikor a nagyok a kicsik mellé állnak

A szegedi METRO Áruház augusztus óta tartó gyűjtésén 620.000,- forint gyűlt össze az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány javára. Az alapítvány ezt az összeget a szegény sorban élő gyermekek megsegítésére fordítja maradéktalanul. Az alapítvány jelen pillanatban is 50 rászoruló gyermek étkeztetését biztosítja minden nap, de ezzel az adománnyal bővíthetünk a keretünkön, mert az igény az 50 főnél lényegesen magasabb. A februári hónapban az egyik vasárnap az adománynak köszönhetően szervezünk egy gyermeknapot, ahol a rászoruló gyermekeket vendégelünk meg , továbbá vidám vetélkedők, bohócok és sztárvendégek szórakoztatják a megjelenő gyermekeket.
Megtisztelő önzetlen munkájukat ezúton is köszönjük a szegedi METRO Áruház vezetőségének és dolgozóinak!

Pesti alapítvány segített szegedi gyermekeknek!

2015. január 15.

Köszönjük SoSe Alapítvány

A SoSe Közhasznú Alapítvány sok kicsi akciójában tavaly az Egy Ebéd Egy Esély Alapítványt választotta kedvezményezettnek. A sok kicsi akció 15 magánszemély és 15 cég élmény és program jellegű adománya,
amelyre az érdeklődők ezerforintos tombolát vehetnek. Ha egyre van pénzük, egyet, ha tízre, akkor tizet, és így tovább. És mint a hagyományos tombolák esetében, itt is kihúzták a "kalapból" - na meg a
véletlenszám generátorból közjegyző előtt - a nyerteseket. Így gyűjtött a SoSe Alapítvány 1.165.922,- forintot amit teljes egészében eljuttatott az Egy Ebéd Egy Esély Alapítványnak élelmiszer formájában. Ebből a közel 2 tonna élelmiszerből jutott a karácsonyi csomagosztásunkra, a halászléosztásra is. A fennmaradó adomány pedig elégséges az általunk támogatott 50 gyermek étkezésére 2 hónapon keresztül.

Nagyon köszönjük ezt a páratlan segítséget és kívánunk a SoSe Alapítvány munkatársainak kitartást és erőt önzetlen munkájukhoz!

Köszönjük a támogatást: adó 1 %

2015. január 14.

a 2015-ös év már OK!

Minden támogatónk aki a 2014-es évben az Egy Ebéd Egy Esély Alapítványnak adta az adó 1 %-át, az sajnos kapott a NAV-tól egy levelet, hogy az alapítvány nem felelt meg a törvényi feltételeknek és ezért nem volt jogosult az adó 1%-ra. Természetesen nem is kaptuk meg... Az eset bosszantó és csak remélni merjük, hogy nem okoz komolyabb károkat, és ezért nem fordulnak el tőlünk a tavalyi támogatóink.
A magyarázata az elutasításnak, hogy csak az az alapítvány kaphatja meg 2 lezárt üzleti év előtt az adózók adó 1%-át amelyik közfeladatokat lát el. Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványnak több együttműködési megállapodása is volt a Polgármesterek Tanácsával és a Szeged Város Önkormányzatával, ami bizonyította, hogy közfeladatokat látunk el. Ráadásul, csak 2 hónap hiányzott a két lezárt üzleti évhez. Ettől függetlenül kértünk a NAV-tól egy állásfoglalást amit pozitívan el is fogadtak. Tehát joggal kérhettük az adó 1%-ot. Mindeközben módosították a civil törvényt, amiből kikerült a közfeladatok ellátására vonatkozó kedvezmény... Ezért hatályát vesztette a NAV-tól kapott  állásfoglalás is. Erről mi is csak az elutasító határozatunk kézhezvételekor értesültünk. A 2015-ös évre már megvan az új törvény szerinti regisztrációnk, tehát többet ilyen nem fordulhat elő. Kérjük ezért ne forduljanak el az alapítványtól és segítsék 2015-ben az alapítvány gyermekétkeztetési munkáját adójuk 1%-ával!
Nagyon köszönjük, hogy szánt időt a levelünkre.
Üdvözlettel,
Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány
kuratóriuma

Ünnepi halászlével segítettünk

2015. január 4.

330 adag halászlevet kaptak szegény sorban élő családok

Karácsony a szeretet ünnepe. Az egyik legrégebbi és vitathatatlanul a legszebb ünnepünk.
Szenteste karácsonyfát állítunk, halászlevet eszünk és megajándékozzuk szeretteinket.
De nem szabad megfeledkeznünk azokról az emberekről, akikből a közelgő ünnepek szorongást és
félelmet váltanak ki. Nagyon sok családnak komoly gondot okoz a mindennapi megélhetés és
hogy tisztességgel felnevelje a gyermekeit. Egy ünnepi menü elkészítése a rengeteg teher mellett elérhetetlennek tűnik. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a SoSe Alapítvány segítségével több száz családnak tette szebbé a Karácsonyát. 23-án 50 gyermeknek adtunk mindenre kiterjedő csomagot és 24-én 330 adag halászlevet osztottunk szét. A családok kiválasztásra a Szegedi Önkormányzat Szociális Irodáját, a Családsegítő Központot és a Gyermekjóléti Szolgálatot kértük fel.
Munkánkat adója 1%-ának felajánlásával is segítheti.