Meleg ruhákat vittünk a Máltai Szeretetszolgálatnak!

2013. november 30.

Körülbelül 200 kiló meleg ruha a hajléktalanoknak!

Az idei évben is a tél kezdetekor meleg ruhákat vittünk a Máltai Szeretetszolgálatnak. Ilyenkor van a legnagyobb igény meleg nadrágokra, kabátokra, pulóverekre. Ezek az emberek az utcán élnek és az elegendő meleg ruhának akár az életüket is köszönhetik. Mi is köszönjük azoknak akik az Esélyponton keresztül támogatták munkánkat adományaikkal!

Okozzon Ön is örömet karácsonyra!

2013. november 28.

Elindult a Karácsonyi adománygyűjtő programunk.

 
Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány elindította karácsonyi programját. Használt, de még jó minőségű játékok, ruhák, könyvek, amiket szeretnénk eljutatni a szegedi hátrányos helyzetű gyermekeknek a fa alá karácsonykor. Alapítványunk nagy erőkkel segíti a szegedi Intézményeket és Iskolákat. Ezt elismerve Szeged Város Önkormányzata preferált szervezetté nyilvánította Alapítványunkat, és a Polgármesterek Tanácsa által megkötött együttműködési megállapodásunk szerint önkormányzati feladatokat látunk el.

Ezek a gyermekek nélkülözésben élik az életüket és soha nem látott boldogságot hoz egy-egy nem várt ajándék számukra. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány havonta 1200 adag ebédet oszt ki hátrányos helyzetű gyermekeknek térítésmentesen, hogy a testi és lelki erőnlétük megfelelő legyen, ezáltal könnyebben vegyék az élet akadályait. Pályázatunkkal olyan civil szervezeteket segítünk, akik gyermekekkel törődnek. Alapítványunk hátrányos helyzetű felnőttek kedvezményes étkeztetésével is foglalkozik, továbbá életviteli előadásokkal segíti ezeknek az embereknek a boldogulását. Különböző évközi programjainkkal pedig próbálunk mindig jó ügyek mellé állni.
Munkánkról bővebb felvilágosítást a www.egyebedegyesely.hu címen kaphatnak.

Kérem, ha tud, akkor Ön is okozzon az idén egy kis örömöt!
A tárgyi felajánlásokat az Alapítvány éttermébe várjuk akár személyesen, akár postai úton.
Kapocs Ételbár
6721 Szeged, Jókai utca 7-9
Egyéb jellegű felajánlásaikat pedig a KH: számlaszámon tehetik meg. Közleménybe kérem, írják be: "esély karácsony".


Németh Csilla Éva
elnök 

Meghívó!

2013. november 26.

Meghívó életviteli előadásokra!

NEA-TF-13-SZ-0460 Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával megrendezésre kerülő életviteli előadásokra várunk minden kedves érdeklődőt! Az előadások után ízletes vacsora közben tudjuk megbeszélni az észrevételeket. A következő előadásokra lehet jelentkezni korlátozott számban.


2013 november 28. csütörtök 17 óra, Az előadás címe: "Gazdálkodj felelősséggel". Az előadás a környezettudatos háztartás gazdálkodás témakörét öleli fel. Előadó: Koha Roberta

2013 december 04. szerda 17 óra, Fészek Nagycsaládosok Egyesületének bemutatása.

Az előadásokra a Kapocs Ételbárban személyesen, vagy e-mailben az [email protected] címen lehet jelentkezni. Kérem jelölje meg jelentkezésénél, hogy vacsorára igényt tart-e.


200 Adag Rántott Csirkecomb

2013. november 25.

Újabb 200 Adag Vasárnapi Ebéd Került Kiosztásra

Második alakalommal tett vasárnapi ebédet az asztalra az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány. A 200 adag rántott csirkecombot azok között a szegedi családok között osztottuk ki, akiket a Tabán Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat javasolt. Az ingyenes ebédosztásra hatalmas az érdeklődés, már volt aki kezdés előtt egy órával az étterem előtt várakozott.Sajnos sok esetben ezek az emberek nem tehetik meg, hogy minden nap rendesen étkezzenek. Alapítványunk szeretné a havi egy vasárnapi ebédosztást folyamatossá tenni, de ehhez támogatókra lesz szükségünk.Külön köszönjük a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak, hogy a közösségi szolgálat keretén belül már hetek óta segítik munkánkat.
Aki tud, kérem segítsen, hogy mi továbbítani tudjuk!

Újabb 200 Adag Ebéd!

2013. november 19.

Ismét Kiosztunk 200 Adag Vasárnapi Ebédet!

Sok szegedi hátrányos helyzetű családnak komoly gondot okoz, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ebédet tegyen az asztalra. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány Ezen szeretne segíteni.Ismét 200 meghívót küldünk ki a szegedi Családsegítő Közösségi Házon, illetve a szintén szegedi Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül. Az ételosztás 2013 november 24.-én vasárnap 13.00-órától kerül megrendezésre. Az ebéd rántott csirkecomb lesz rizskörettel. Azt meg kell említenem, hogy nagylelkű támogatóink nélkül ez az esemény nem valósulhatna meg. Köszönjük!
Ínyenc Gasztro Kft. Tompa! Néró Média Kft.

Meghívó!

2013. november 7.

Meghívó Életviteli Eőadásokra!


NEA-TF-13-SZ-0460 Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával megrendezésre kerülő életviteli előadásokra várunk minden kedves érdeklődőt!

Az előadások után ízletes vacsora közben tudjuk megbeszélni az észrevételeket.

A következő előadásokra lehet jelentkezni korlátozott számban.


2013 november 14. csütörtök 17 óra, Általános tájékoztató a Munkaügyi Központ szolgáltatásairól, képzéseiről, támogatásairól. Segítség az elhelyezkedésben, önéletrajz írás stb. Előadó:Deák Emese

2013 november 21. csütörtök 17 óra, Nyugdíjbiztosítás általános kérdései. előadó: Baloghné Czirok Anikó

Az előadásokra a Kapocs Ételbárban személyesen, vagy e-mailben az [email protected] címen lehet jelentkezni. Kérem jelölje meg jelentkezésénél, hogy vacsorára igényt tart-e.