VÁSÁRHELYI FUTÓ AZ ÉHEZŐ GYEREKEKÉRT

Publikálva: 2017. június 2.
Cimkék : Csicsó, Ultrafutó, Alapítvány, Szeged, Jótékonyság, Gyermekéhezés, Gyermekétkeztetés, Kilométer 

Ismét kilométer örökbefogadással segít Kiss Attila ultrafutó!

Ismét kilométer örökbefogadással segíti egy hódmezővásárhelyi ultrafutó, Kiss Attila az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt. A sportoló 111 kilométert teljesítene július 15-én az Ultra Tisza-tó elnevezésű megmérettetésen 16 óra alatt. A jótékonysági szervezetet most a kilométerek egyenkénti adaptálásával segíthetik a felajánlók.

 

A sportoló már nem először segíti az alapítványt, két évvel ezelőtt a Balatont futotta körbe egy versenyen, akkor is felajánlotta árverésre a teljesített távot, de más úton is segíti a szervezetet. Most egy kilométert 1000 forintért lehet örökbe fogadni, amit az alapítvány bankszámlaszámára lehet befizetni, a közleménynél az „UTT” címszó feltüntetésével. (Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány – K&H: ) A felajánlásokkal azt a naponta több mint 50 éhező gyereket támogathatják, akik minden nap ingyenesen ebédelhetnek a szervezet szociális éttermében, a Kapocs Ételbárban. A kedvezményezetteket saját pályázatukon, a Gyermekjóléti Szolgálaton, a Családsegítő Szolgálaton, valamint oktatási intézményeken keresztül választják ki.

 

A „Csicsó” becenévre hallgató Kiss Attila elmondta, a hosszú táv és a kihívást jelentő szintidő mellett várhatóan az időjárás is megnehezíti majd a dolgát az egyik legmelegebb hónap kellős közepén. Éppen ezért ezúttal egy kísérővel teljesíti a versenyt. Segítője vízzel, jéggel, jégkrémmel, sőt pacallal igyekszik pótolni az elégetett kalóriákat.

 

A havonta több mint 1200 ingyen ebédet kiosztó Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány számos más programja mellett nemrég egy népkonyha üzemeltetését is megkezdte. Egyebek mellett ételosztásokat, valamint közösségszervező programokat tartanak. A felajánlott kilométerekből befolyó bevétel teljes egészében ezeket a célokat szolgálja.